Gezond leven met mindfulness

Handboek meditatief ontspannen
Jon Kabat-Zinn

Stress kan je uitputten, je depressief of ziek maken en zelfs je leven verkorten. Dit boek legt uit hoe je met yoga- en meditatieoefeningen lichaam en geest kunt genezen van stress. Jon Kabat-Zinns systematische aanpak is gebaseerd op onze innerlijke talenten om te ontspannen, aandacht te schenken, bewust in het hier en nu te leven en tot inzicht te komen. Gezond leven met mindfulness is een boek voor iedereen die gezonder en bewuster wil leven in deze snelle wereld. 

Geweldloze communicatie

Ontwapenend, doeltreffend en verbindend
Marshall B. Rosenberg

Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. 

De stem van je lichaam

Trauma’s helen met je lichaam als gids
Peter A. Levine

In De stem van je lichaam gaat Peter Levine dieper in op de effecten van een trauma op het menselijk lichaam, het brein en de psyche. Hij toont aan dat een trauma geen ziekte of afwijking is, maar een opgelopen verwonding als gevolg van angst, hulpeloosheid en verlies. Als de wond geen aandacht krijgt, kan iemand hier nog jarenlang last van houden. Centraal bij de verwerking van een trauma staat wat Levine noemt, de kracht van compassie. Door te luisteren naar het eigen lichaam stel je dit in staat de geblokkeerde energie los te laten en deze compassie te voelen. Op dat moment kan het genezingsproces beginnen. 

De Fontein, vind je plek

Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem
Els van Steijn

Loop je in het dagelijks leven keer op keer tegen dezelfde problemen aan en wil je af van een onbestemd gevoel? Voel je je vaak schuldig en houd je iedereen graag te vriend? Zit je vast in een verkeerde relatie of is je band met je ouders moeizaam? Hoe leer je hiermee omgaan zodat je meer rust in je leven ervaart? Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Dit handboek vol praktische tips en heldere theorieën legt uit hoe je deze systemische wetmatigheden voor je kunt laten werken, om daarmee op volle kracht in het leven te komen staan.

De kracht van het NU

Gids voor een bewust en gelukkig leven
Eckart Tolle

De kracht van Nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.
Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al 'heel' en 'volmaakt' zijn. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als 'overgave', 'vergeving' en 'het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

Dagboek van de ziel

De zeven levensfasen
Bertie Hendriks

Dagboek van de Ziel is een intieme ontdekkingsreis door zeven levensfasen: geboorte, kind, jongere, volwassene, oudere, dood en 'de Lege Ruimte'. In elke fase worden krachten in je wakker en krijg je een geschenk en een opgave van het leven. Jong of oud, het is nooit te laat om je de wijsheid van deze geschenken eigen te maken. Deze praktische gids neemt je mee langs archetypische verhalen, geeft heldere aanwijzingen en staat vol ontroerende persoonlijke vertellingen. Een inspirerend boek over jouw unieke levensweg en plek in de wereld.

De nachtelijke reis

Dromen als bron van hulp
Bas Klinkhamer

In De Nachtelijke reis beschrijft Bas Klinkhamer op heldere wijze hoe je de dromenwereld als bron van hulp kunt ontsluiten. Hij geeft inzicht in het wonder, de diepte en het belang van dromen. Dit boek laat zien hoe dromen je meevoeren op een reis door de nacht langs verschillende dimensies van je bewustzijn: de dimensie van de psyche, die van het innerlijke weten en de dimensie van het mysterie. Wat je overdag meemaakt, krijgt in de reis door de nacht een ander, verrassend perspectief. Bij iedere dimensie wordt een eigen aanpak en methode geboden om je dromen te duiden. Tevens wordt verteld hoe je dromen richtinggevend kunnen zijn in de grote en kleine keuzemomenten van je dagelijks leven.

Het licht en de korenmaat

Je ziel als werkgever
Hans Wopereis

'Licht en de korenmaat - je ziel als werkgever' gaat over de bezielende invloed die je als individu kunt uitoefenen binnen je organisatie als je je persoonlijke spiritualiteit weet te verbinden met je dagelijks werk. Nog een hele uitdaging, want hoe maak je die verbinding in een werkomgeving die zo dikwijls geregeerd wordt door vaste routines en kortetermijnbelangen? Wopereis laat zien dat als je het durft om je licht niet onder de korenmaat van de cultuur te zetten, maar het juist ten volle te laten schijnen, jíj het beslissende verschil kan maken in het doorbreken van een gevestigde cultuur.

DE maskermaker

Systemisch werk en karakterstructuren
Wibe Veenbaas, Joke Goudswaard, Henne Arnolt Verschuren

Een karakterstructuur is een reactie op een in de knel geraakte, psychische behoefte. Deze werkt door in het lichaam, de energie, de manier van in het leven staan en het contact. Het maskergedrag verhult de kwetsing. Zo'n overlevingsstrategie beperkt de bewegingsruimte, maar verwijst tegelijkertijd naar het ongeschonden stukje van de ziel. De Maskermaker belicht de achtergrond van basala levensthema's waarin mensen kunnen vastlopen. Zoals de moeite zich thuis te voelen in de wereld, op eigen benen te staan of de ander te vertrouwen. Het beschrijft hoe er met de blokkades kan worden gewerkt. De vele voorbeelden, gedichten en verhalen raken aan de essentie.